maandag 22 mei 2017

Sopa de Ave

We blijven nog even in Spaanse sferen, met een spaanse kippensoep. En niet zomaar een soep, deze is legendarisch. De soep die ons Moeke altijd klaarmaakte bij speciale gelegenheden. Naar een recept uit "Met kip de wereld rond" van Henriette Holthausen, een kookboek dat bij ons thuis populairder was dan dat van de boerinnenbond.




De resten van de kip van vorige week heb ik niet zomaar weggegooid, maar eerst heb ik er, met wat groenten en kruiden, een stevige bouillon van getrokken.Van zo'n lekkere bouillon maken we in geen tijd een feestelijke soep.

Sopa de Ave

1,5 l kippenbouillon
2 eierdooiers
125 ml room
1 glas (droge) sherry
peper en zout
1 kl paprikapoeder
1 kl tijm
1 kl marjolijn
een handvol verse of 1 kl gedroogde dragon
1 halve el worcestershiresaus

Roer in een kommetje de eirerdooiers los met de room.
Voeg alle kruiden, de sherry en de worcestershiresaus hieraan toe, en meng goed.
Verwarm de bouillon, en schep een paar lepels van de warme soep bij het eiermengsel, terwijl je blijft roeren. Giet dan, alweer roerend, het geheel bij de warme bouillon.
Zorg dat het geheel goed warm is, maar laat niet meer koken.



Geloof mij, beste vrienden, dit is een soep waar men werkelijk van smult, om het met de woorden van good old Henriette te zeggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten