dinsdag 16 mei 2017

Mar y montaña

De eerste echte zomerdag, dat vraagt om een zuiders receptje. We vliegen vandaag nog eens naar Spanje, en genieten van het eerste vakantiegevoel.



Mar y montaña

1 kip
2 ajuinen
2 teentjes knoflook
1 courgette
4 fijne worteltjes
500 gr aardappelen
200 gr linzen
1 l bouillon
100 gr chorizo
12 scampi's
olijfolie
paprikapoeder
peper en zout

Verdeel de kip in hanteerbare stukken. Kruid ze met peper en zout en paprikapoeder en bak ze aan in olijfolie. Gebruik gerookte paprika als je dat hebt voor wat extra pit. Ik deed half om half met gewoon paprikapoeder om de gerookte smaak niet te fel te laten overheersen.

Pel de ajuin en de knoflookteentjes. Schil de worteltjes en de aardappelen,en snijd alle groentjes in stukkken van ongeveer dezelfde grootte.

Voeg de ajuinsnipper toe aan de kip, pers de knoflookteentjes erbij en laat beide even meestoven.

Voeg worteltjes, aardappelen, courgette en linzen toe. Overgiet met bouillon en laat sudderen tot alles gaar is,

Snijd de chorizo in stukjes en laat even mee sudderen.

Als alles bijna gaar is, is het tijd voor de finishing touch. Voor de aandachtige lezertjes geef ik hier een van mijn beste keukengeheimen prijs. Bak de scampi's met pel en al, in een royale hoeveelheid olijfolie en bestrooi ze uitbundig met kurkuma. Dat zorgt voor wat extra prutswerk bij het eten, maar het resultaat is onvergelijkbaar.

Schik de kip met de groenten in een mooie schotel, leg de scampi's en een toefje peterselie bovenop en serveer met een stevige homp brood.

Buen provecho!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten