woensdag 18 december 2013

Malinese kip

Malinese kip

  • 1 kip
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1-2 theelepels zout
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel milde paprikapoeder
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 2 uien, elk in 8 stukken gesneden
  • 4 knoflooktenen,gehakt
  • 400 gr tomaten in blik
  • 4 rijpe tomaten, in stukken gesneden
  • 1 grote bos verse oregano of 1 1/2 theelepel gedroogde
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 300ml  kippenbouillon
  • 400 gr witte langkorrelrijst
  • 2-3 eetlepels rode dendéolie (palmolie) Als je geen palmolie hebt, vervang ze dan door een beetje extra arachideolie gemengd met anatopoeder (achiote) of kurkuma.
  • 1 citroen of limoen, in 4 stukken


Snijd de kip in 10-12 stukken.
Vermeng cayennepeper, zout, gember- en paprikapoeder in een kom, doe de kip erbij en schep alles goed door elkaar.
Verhit de olie in een grote, diepe pan, doe enkele stukken kippen erin en bak ze gedurende 3-4 minuten tot ze bruin is. Haal de bruine stukken uit de pan en houd ze warm. Herhaal dit met de rest van de kip.
Fruit de uien en de knoflook kort.
Doe daarna alle kip terug in de pan.
Hak de tomaten uit blik en voeg ze toe, samen met de verse tomaten, oregano, pindakaas en bouillon.
Breng aan de kook, zet het vuur laag, zet een deksel op de pan en laat 30 minuten sudderen.
Bereid intussen de rijst. Roer er 1-2 eetlepels dendéolie door.
Voeg de rest van de dendéolie aan de stoofpot toe en roer goed. Dien de stoofpot en de rijst samen op met een partje citroen of limoen en een takje verse oregano.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten