zondag 1 november 2020

Kip met kastanjevulling


Vandaag staat er een echt herfstgerecht op het menu. Iets om het warm te krijgen in deze sombere tijden. Ik vond het in een oud Duits kookboekje met recepten voor de Römertopf. Eenvoudig om te maken, maar het vraagt wel een beetje tijd in de oven. Je kan het natuurlijk ook maken in een andere ovenschaal als je de gaartijd aanpast.



Kip met kastanjevulling

1 mooie braadkip 

200 g kastanjes

2 sneetjes gedroogde ham (prosciutto of Serrano ham)

2 borrelglaasjes  jenever (of Schnapps)

1/4 l bouillon

Peper en zout


Leg de römertopf vooraf minstens een kwartier in water zodat hij goed doordrenkt is. 

Kook de kastanjes eventjes is wat water en pel ze zo zorgvuldig mogelijk. 

Snijd de ham in kleine stukjes. 

Mix de kastanjes met de ham, de jenever en een stevige hoeveelheid peper tot een puree. Je kan eventueel wat zout toevoegen, maar de ham is ook al zout.

Kruid de kip van binnen en van buiten met peper en zout. Vul ze met de kastanjepuree.

Leg enkele klontjes boter in de Römertopf en leg de kip hierop. Overgiet met de bouillon.

Sluit de pot en plaats hem in de oven op 180° gedurende 75 minuten.  Bedruip de kip tussendoor af en toe met de bouillon.

Haal de kip uit de pot wanneer ze haar is, en bind de saus een beetje met bloem of maizena. 

Serveer met kroketten en appelmoes en/of witloofsalade.




Guten Appetit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten