Hoender Kerrie
1 scheutje olie1 ui, fijngehakt
4 teentjes knoflook, fijngehakt
4 cm verse gember, fijngehakt
2 sterretjes steranijs
1 kl kaneel
2 rode pepertjes, gehakt
2 laurierblaadjes
3 eetlepels garam masala
2 eetlepels sterke kerriepoeder
1 tl gemalen koriander
2 tl kurkuma
3 el wijnazijn
1 kip
2 grote aardappelen, in blokjes gesneden
3 wortels, in stukken gesneden
2 middelgrote tomaten, kleingesneden of 1 blik tomaten
Doe de olie in een ruime kookpot, en stoof de ui met knoflook, gember, anijs, kaneel, pepertjes en laurier tot de ui glazig is.
Voeg dan de overige kruiden en de wijnazijn erbij. Roer goed door elkaar en neem de pot even van het vuur,
Snij de kip in stukken en leg ze in het uienmengsel. Zet de pot weer op het vuur. Bak de kip zachtjes aan, zolang het mogelijk is zonder de kruiden te verbranden. Overgiet dan het geheel met kokend heet water tot de kop omder staat.
Voeg dan de groenten toe en laat sudderen met het deksel op de pan tot alles goed gaar is.
Serveer met witte rijst, schijfjes banaan en chutney.
Zin in meer Zuid-Afrikaans keuken? Kijk eens op www.boerekos.com
Geen opmerkingen:
Een reactie posten