Deze kip is dan ook voor Ella, met dank voor het recept en voor Giorgi, met dank voor de informatie over Georgië en de Georgische keuken, en voor de bijzondere ingrediënten die ik gekregen heb.
ჩახოხბილი, Chakhokhbili
1 kip50 ml witte wijnazijn
6 el olijfolie
4 - 5 laurierblaadjes
3 dikke ajuinen
3 tomaten
4 teentjes knoflook
1 blikje tomatenconcentraat
20 gr verse koriander
20 gr verse peterselie
1 vers scherp pepertje
zout en chilipeper
- Snijd de kip in stukken en leg deze in een diepe pan. Overgiet dit met de wijnazijn en 50 ml water, en een beetje van de olijfolie. Voeg de laurierblaadjes hierbij.
- Breng dit aan de kook en laat volledig uitkoken, tot water en azijn helemaal verdampt zijn. Draai de stukken kip af en toe om zodat ze niet aanbakken.
- Snipper intussen de ajuin, plat de knoflook en snijd de tomaten in blokjes.
- Zodra de pan volledig drooggekookt is, mag de rest van de olie erbij, en de ajuin. Laat zachtjes bakken tot de ajuin een beetje bruin begint te worden.
- Voeg dan de tomaten, knoflook en tomatenconcentraat toe. Laat pruttelen tot alles gaar is.
- Hak de koriander, peterselie en het verse pepertje fijn. Voeg dit bij de saus en breng op smaak met zout en chilipeper.
- Roer nog even door, versier de schotel met een extra takje koriander en serveer.
Veel meer Georgische recepten vind je op georgianrecipes.net
Geen opmerkingen:
Een reactie posten