Tajine van kip met zoete aardappelen
1 kip in 8 stukken gesneden
3 zoete aardappelen
4 el olijfolie
2 dl bouillon
2 uien
150 gr rozijnen
150 gr gepelde amandelen
150 g gepelde hazelnoten
1 kl gemalen koriander
1 kl gemberpoeder
1 kl komijnpoeder
peper
zout
Schil de zoete aardappelen en snij ze in stukken.
Pel en snipper de uien.
Laat de rozijnen weken in water.
Pel en snipper de uien.
Laat de rozijnen weken in water.
Verhit de olie in een tajine. Braad de stukken kip aan tot ze goudbruin zijn. Haal ze eruit en hou ze apart.
Roerbak
de uien 1 à 2 minuten. Doe er de aardappelen bij, samen met de
amandelen en de hazelnoten. Roerbak 2 à 3 minuten. Voeg er de kip aan
toe.
Voeg de kruiden toe en overgiet met de bouillon. Laat 20 minuten koken. Laat de rozijnen
uitlekken en voeg ze eraan toe. Laat nog 10 minuten koken. Breng op
smaak indien nodig.
Bestrooi met wat amandelschilfers en serveer met couscous.
Bestrooi met wat amandelschilfers en serveer met couscous.
.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten