donderdag 26 november 2020

Høne med peberrod

Onze virtuele reis gaat verder naar het Noorden, en zo komen we in Denemarken terecht. Er staat vandaag kip met mierikswortelsaus op het menu.
Ik had een flinke mierikswortel geoogst in de tuin. Dat maakt dit gerecht toch net iets lekkerder dan mierikswortel uit een potje.



Høne med peberrod of kip met mierikswortelsaus


1 kip
1 ajuin
1 wortel
Laurier, kruidnagel, peper en zout
2 eetlepels boter
2 eetlepels bloem
2 eetlepels zure room
2 eetlepels rozijnen
Sap van een halve citroen
3 á 4 eetlepels geraspte mierikswortel


Snijd de ajuin en de wortel in grote stukken. Kook de kip in licht gezouten water met de ajuin en de wortel, en een blaadje laurier en 2 á 3 kruidnagels. Laat ze gaar worden en houd ze dan warm in de bouillon.





Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer het goed door. Voeg beetje bij beetje bouillon toe terwijl je stevig roert, tot de saus de ga dikte heeft.

Roer er dan de zure room en de rozijntjes door. Laat de saus een paar minuutjes sudderen en rasp intussen de mierikswortel. 
Voeg de geraspte mierikswortel toe. Proef even tussendoor voor de hoeveelheid. Verse mierikswortel is sterker dan het spul uit een potje.  Breng de saus op smaak met citroensap, peper en zout.

Schenk de saus over de kip en serveer met gekookte aardappelen en erwtjes.


 Nyd dit måltid!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten