dinsdag 16 september 2014

Hoender Kerrie

Zuid-Afrika is een land waar in de loop van de geschiedenis zeevaarders van de hele wereld gepasseerd zijn. Het is dan ook beïnvloed door het beste van alles wat al deze verschillende culturen te bieden hadden. Hieruit is een extra rijke keuken ontstaan, zoals merkbaar is in dit recept.




Hoender Kerrie 

1 scheutje olie
1 ui, fijngehakt

4 teentjes knoflook, fijngehakt 
4 cm verse gember, fijngehakt
2 sterretjes steranijs
1 kl  kaneel
2 rode pepertjes, gehakt
2 laurierblaadjes

3 eetlepels garam masala
2 eetlepels sterke kerriepoeder 
1 tl gemalen koriander
2 tl kurkuma
3 el wijnazijn


1 kip
2 grote aardappelen, in blokjes gesneden
3 wortels, in stukken gesneden
2 middelgrote tomaten, kleingesneden of 1 blik tomaten



 














Doe de olie in een ruime kookpot, en stoof de ui met knoflook, gember, anijs, kaneel, pepertjes en laurier tot de ui glazig is.
Voeg dan de overige kruiden en de wijnazijn erbij. Roer goed door elkaar en neem de pot even van het vuur,
Snij de kip in stukken en leg ze in het uienmengsel.  Zet de pot weer op het vuur. Bak de kip zachtjes aan, zolang het mogelijk is zonder de kruiden te verbranden. Overgiet dan het geheel met kokend heet water tot de kop omder staat. 
Voeg dan de groenten toe en laat sudderen met het deksel op de pan tot alles goed gaar is.

Serveer met witte rijst, schijfjes banaan en chutney.

Zin in meer Zuid-Afrikaans keuken? Kijk eens op www.boerekos.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten