maandag 24 februari 2014

Kip met cashewnoten


Kip met cashewnoten

600 gr kipfilet
1 grote ui
2 teentjes knoflook
3 cm gember
100 gr cashewnoten
1 rode en 1 groene paprika
300 gr sojascheuten
sojasaus
maizena
sambal (of een fijngesnipperd pepertje)
 hoisinsaus
Chinese azijn
droge sherry
suiker
sesamolie
pijpajuin

Snijd de kipfilet in reepjes en overgiet ze met een scheutje sojasaus. Roer dit door elkaar en laat een half uurtje marineren.
Bestrooi de kip met enkele eetlepels maizena en meng alles goed zodat elk stukje kip bedekt is met een laagje soja-maizena-mengsel.
Bak de stukjes kip op in een flinke scheut olie. Schep ze dan uit de pan en laat ze uitlekken.
Bak de cashewnootjes heel kort in dezelfde olie. Let op dat ze niet verbranden. Het gaat heel snel.
Schep ook de nootjes uit de pan.
Snipper de ui, hak gember en knoflook zo fijn mogelijk, snijd de paprika in reepjes.
Fruit u de ui tot hij glazig wordt. Voeg knoflook en gember toe.
Schep nu een eetlepel sambal (of zoveel als je durft) bij in de pan. Het mag pittig worden.
Voeg ook een eetlepel hoisinsaus toe.
Voeg nu de paprikareepjes en de sojascheuten toe.
Zodra de groentjes gaar maar nog wat knapperig zijn, mogen de nootjes en de kip weer bij in de pan.
Breng het geheel op smaak met een mengseltje van een eetlepel sojasaus, een eetlepel azijn, een eetlepel sherry en een koffielepel suiker.
Overgiet het geheel van het vuur af met een scheutje sesamolie zodat het gerecht mooi gaat blinken, maar het aroma van de olie niet vervliegt.
Bestrooi met de fijngesnipperde pijpajuin (of bieslook) en serveer met rijst (en stokjes natuurlijk!)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten