woensdag 20 augustus 2014

Tajine van kip met peren


Ja. ik weet het. Marokko is hier al eerder aan de beurt geweest. Maar nu we met zijn allen meer peer willen eten (en de peren in mijn tuin al rijp zijn), kwam er vanavond toch dit op tafel.



Tajine van kip met peren


1 flinke kip, in stukken gesneden
2 ajuinen
olijfolie
1 tl kaneelpoeder
1 doosje saffraan
1 snufje zout
1 tl zwarte paperkorrels
een bosje verse koriander, fijngehakt
1 tl gemberpoeder
250 ml water
4 peren
50 gr boter
 4 el honing
4 el oranjebloesemwater
 2 el sesamzaadjes

Snipper ze de ajuinen en fruit ze op een laag vuurtje in de olijfolie tot  ze goudbruin zijn.
Voeg de stukken kip toe en bakje ze lichtjes aan.
Voeg dan de kruiden toe, giet het water erbij en laat ongeveer 45 minuten sudderen.
Schil intussen de peren en snijd ze in partjes.
Laat de boter smelten in een ander pannetje. Draai het vuur laag, doe de peren in de pan en bedruip ze met de honing. Laat ze zachtjes bakken, terwijl je ze regelatig omdraait, tot ze gekarameliseerd zijn.
Leg de stukjes peer ongeveer 10 minuten voor het einde van de kooktijd bij de kip, en voeg oranjebloesemwater toe.
Rooster de sesamzaadjes kort in een droge pan, en strooi ze net voor het serveren over de kip.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten